• BIST 9777.46
  • Altın 2927.919
  • Dolar 34.18
  • Euro 38.1822
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 23 °C

Türkiye Gündemi 15 Şubat 2017

Türkiye Gündemi 15 Şubat 2017
Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ'nün ve diğer FETÖ'cülerin iadesine ilişkin, "Biz yeni gelişmelerin olmasını bekliyoruz. Trump'ın göreve başlaması üzerine bazı yeni deliller de gönderdik." dedi.

BAKAN BOZDAĞ: FETÖ'NÜN İADESİNE İLİŞKİN YENİ GELİŞMELERİN OLMASINI BEKLİYORUZ

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ'nün ve diğer FETÖ'cülerin iadesine ilişkin, "Biz yeni gelişmelerin olmasını bekliyoruz. Trump'ın göreve başlaması üzerine bazı yeni deliller de gönderdik." dedi.

REİNA SALDIRISINI PLANLAYAN YAKALANDI

Reina saldırısını planlayan kişi olduğu belirtilen A.S İstanbul'da düzenlenen operasyon ile yakalandı.  Burdur'da hakkında yakalama kararı alınan Türk asıllı Fransız vatandaşı A.S'nini Abdulkadir Masharipov’un kaldığı evin kira kontratını üzerinde bulundurduğu tespit edildi.

GAZETECİ HASAN CEMAL'E 'TERÖR PROPAGANDASI YAPMAK' SUÇUNDAN HAPİS CEZASI

Gazeteci Hasan Cemal, 'Terör propagandası yapmak' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cemal'in cezası ertelendi. Aynı mahkemede görülen başka bir davada ise Cemal'in 8 yıla kadar hapsi istendi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM: EL BAB BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI

Başbakan Yıldırım, El Bab'ın büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi. Grup toplantısında yaptığı konuşmada referanduma da değinen Yıldırım, "Evet diyecek o kadar çok sebep var ki" ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURMAYACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği referandumu kararıyla ilgili, "Anayasa Mahkemesine başvurmayacağız." dedi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: YEDİ CİHAN DUYSUN, BİZ 'HAYIR'I ÖRGÜTLEYECEĞİZ

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Sanki boykot tartışılıyor gibi yaparak sinsice boykotu örgütlemeye çalışıyorlar. Yedi cihan duysun, biz ‘Hayır’ı örgütleyeceğiz" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

"TÜRK SUBAYLARDAN HOLLANDA'YA SIĞINMA" BAŞVURUSU

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, tutuklanma korkusuyla Türkiye'ye dönmeyi reddeden bir grup Türk subayının, aileleriyle birlikte Hollanda'ya siyasi sığınma başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi (IND), sığınma başvurusunu incelemek için gereken 18 aylık süre boyunca, subaylar ile ailelerinin ülkede kalmasına izin verdi.

TANAP'IN 2.15 MİLYAR DOLARLIK DIŞ FİNANSMANI HAZIR

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak ve maliyetinin 8,5 milyar dolar olarak hesaplandığı 2 milyar 150 milyon dolarlık dış finansmanı garantilendi. Proje için, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Avrupa Yatırım Bankası'ndan da yaklaşık 1,5 milyar dolarlık finansmanın gelecek dönemde onaylanması bekleniyor.

GENERAL MOTORS VE PEUGEOT, OPEL'İN SATIN ALIM GÖRÜŞMELERİNİ DOĞRULADI

ABD'li General Motors (GM) ve Fransız Peugeot Societe Anonyme (PSA) Grubu, GM'nin yan kuruluşu Opel'in PSA Grubu'na satılması konusunda görüşmeler yapıldığını doğruladı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

ARALIK'TA CARİ AÇIK 4.27 MİLYAR DOLAR OLDU

2016 yılı Aralık ayında cari işlemler açığı, 2015 yılının Aralık ayına göre 784 milyon ABD doları azalarak 4 milyar 268 milyon ABD doları olarak gerçekleşti. Bunun sonucunda, 2016 yılı cari işlemler açığı 32.605 milyon ABD doları oldu.

5G MÜKEMMELİYET MERKEZİ AÇILDI

5G Mükemmeliyet Merkezi’nin açılışını yapan Başbakan Binali Yıldırım, çalışmaların başlatıldığını belirterek, “Türkiye 5G’de sadece uygulayıcı değil, üretici olacak” dedi.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİMLERİ 53 LİRAYA İNDİRİLDİ

7 milyon kişinin GSS primleri 53 liraya indirildi, 53 lira ödeyemeyenler ise yeşil kartlı statüsünde olabilecek.

YERLİ OTOMOBİLDE YOL HARİTASI ORTAYA ÇIKIYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli marka otomobil konusunda iş modelinde dönüşüme gidildiğini belirterek, "Şu anda görüştüğümüz birkaç sanayicimiz var. Onlarla beraber çalışıyoruz." dedi.

TEKNOSA GENEL MÜDÜRÜ GÜRCAN: 25 MİLYON TL YATIRIM YAPMAYI PLANLIYORUZ

TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, 2016 yılının son çeyreğinde 10 milyon TL kar ederek yılı pozitif tamamladıklarını belirterek, "Şimdi tüm kanallarımızda daha mükemmel bir deneyim için yenilenme atağına başlıyoruz. 2017 yılında 25 milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz." dedi.

ANTALYA'YA BU YIL 8 MİLYON YABANCI TURİST BEKLENİYOR

Geçen yıl 5,7 milyon turistin ziyaret ettiği Antalya'ya, bu yıl geçen yıla göre yüzde 30 artışla yaklaşık 8 milyon turistin gelmesi bekleniyor.

MOİL’İN % 100’Ü DEMİRÖREN’İN OLDU

Yüzde 100 yerli sermayeli bir aile şirketi olan Demirören Holding, yüzde 70’ine sahip olduğu Milan Petrol’ün (MOil) tamamını aldı. Milangaz, Likidgaz ve Total Türkiye’nin de yüzde 100’ünün sahibi olan Demirören, yatırımlarını hız kesmeden sürdürecek

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

GALATASARAY IGOR TUDOR İLE ANLAŞTI

Sarı-kırmızılı takım Kayserispor karşısında alınan 2-1'lik mağlubiyet sonrası Jan Olde Riekerink'in yerine Kardemir Karabükspor'u çalıştıran Hırvat teknik direktör Igor Tudor ile 1.5 yıllığına anlaşmaya vardı. 

BEŞİKTAŞ CANER ERKİN'LE 4 YILLIK ANLAŞMAYA VARDI

Beşiktaş Yönetimi, Caner Erkin'le dört yıllık sözleşme konusunda anlaştı. Satın alma opsiyonundaki 1 milyon euroyu indirmek için görüşülecek. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894