• BIST 9777.46
  • Altın 2913.968
  • Dolar 34.1591
  • Euro 38.1133
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Türkiye Gündemi 18 Kasım 2016

Türkiye Gündemi 18 Kasım 2016
Siirt'in Şirvan ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. Valilikten yapılan açıklamada, "1 işçinin cenazesi çıkarılmış olup, 2 işçinin cesedi tespit edilmiştir. 13 işçinin kurtarılması için çalışmalara devam edilmektedir." denildi.

SİİRT VALİLİĞİ: 13 İŞÇİNİN KURTARILMASI İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLMEKTEDİR

Siirt'in Şirvan ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. Valilikten yapılan açıklamada, "1 işçinin cenazesi çıkarılmış olup, 2 işçinin cesedi tespit edilmiştir. 13 işçinin kurtarılması için çalışmalara devam edilmektedir." denildi.

KURTULMUŞ: PYD MÜNBİÇ'TEN YA ÇIKACAK YA ÇIKARILACAKTIR

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkiye'nin tavrı çok açıktır. Münbiç'ten PYD ya çıkacak ya da çıkartılacaktır. Dolayısıyla Amerikalılar Türkiye'nin bu kararlılığını gördüler, YPG üzerindeki baskılarını artırıyorlar." dedi.

BAKAN IŞIK AÇIKLADI: 20 BİN 88 KİŞİNİN TSK İLE İLİŞİĞİ KESİLDİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "15 Temmuz Darbe girişimi sonrası kara, deniz ve hava kuvvetlerinde 3 bin 665 personel ihraç edildi. Askeri öğrenciler dâhil 20 bin 88 kişi sistem dışı bırakıldı" dedi. Türkiye'nin ilk yerli savaş uçağını 2018 yılında üreteceğini de açıkladı.

VAN, MARDİN, SİİRT VE TUNCELİ BELEDİYELERİNDE GÖREVLENDİRME

İçişleri Bakanlığınca, Van, Mardin, Siirt ve Tunceli belediye başkanları görevlerinden uzaklaştırıldı. Van Valisi Taşyapan, Mardin Valisi Yaman ve Siirt Vali Yardımcısı Taşkın, Tunceli Vali Yardımcısı Öner başkan vekili olarak görevlendirildi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAKAN EROĞLU: YENİ SİSTEMDE BAŞBAKANLIK OLMAYACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Yeni sistemde başbakanlık olmayacak. Genelde cumhurbaşkanı ve yanında muhtemelen, Amerika'da başkan yardımcısı var, bizde belki birden fazla cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir." dedi.

CHP "TÜRKİYE'Yİ BÖLDÜRTMEYECEĞİZ" MİTİNGLERİNE BAŞLIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, MYK sonrası açıklamalarda bulundu. Haluk Koç, CHP'nin sokakta da mücadeleyi sürdüreceğini belirtip, "Bu kapsamda 3 Aralık'ta Adana'da 'Türkiye'yi böldürmeyeceğiz' mitingi yapacağız dedi.

AĞRI BELEDİYE BAŞKANI SAKIK’A 1 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık’a 7 Haziran seçim mitinginde yaptığı bir konuşmadan ötürü “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.  

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ İÇİN AYM'YE BAŞVURU

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğuna yapılan itirazın reddedilmesinin ardından HDP'li milletvekilleri ve avukatlar, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulundu.

DEMİRTAŞ, 5 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANIYOR

Adana'da 2011 yılındaki konuşmasında "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın, 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'yle kurulan SEGBİS bağlantısına rağmen duruşmaya katılmadı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BATI DEAŞ'IN YANINDA

Pakistan'da parlamenterlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele üzerinden Batılı ülkeleri eleştirdi. "Batı DEAŞ'ın yanındadır" diyen Erdoğan, teröristlerin elinde yakalanan silahların Batı menşeili olduğunu kaydetti.

AİHM'DEN FETÖ BAŞVURUSUNA RET

AİHM, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle 17 Temmuz 2016'da tutuklanan ve meslekten ihraç edilen hâkimin başvuru talebini iç hukuk yolları tüketilmediği gerekçesiyle reddetti.

AB'DEN VİZESİZ SEYAHATE 5 AVROLUK ÖNLEM

AB, Schengen Bölgesi'ne vizesiz seyahat edecek kişileri güvenlik kontrolünden geçirmeye hazırlanıyor. Buna göre, vize serbestisi anlaşması yapmış ülke vatandaşları, AB ülkelerine seyahatleri öncesinde 5 avro karşılığında güvenlik incelemesi geçirmek zorunda olacak.

TÜRKİYE'Yİ BEKLETEN AB BİR ÜLKEYLE DAHA VİZELERİ KALDIRIYOR

Avrupa Birliği Konseyi, Ukrayna ile vize rejiminin iptal edilmesine ön onay verdi. Konsey'den yapılan açıklamada Avrupa Parlamentosu ile müzakerelerin başlatılacağı belirtildi.

RUSYA SURİYE'DE YENİDEN VURMAYA BAŞLADI!

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’deki IŞİD ve El Nusra hedeflerine operasyon düzenlediğini duyurdu.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

ASGARİ ÜCRETE ENFLASYONDAN AZ ZAM ÖNERİSİ

TİM Başkanı Büyükekşi, “Madem asgari ücret işi enflasyon oranından kurtarıldı, bu sene geçen seneki zammı da gözeterek, enflasyonun altında bir rakamla geçen senenin dengelenmesini gündeme getirmek istiyoruz” dedi.

ALMAN OTOMOTİV YAN SANAYİ DEVİNDEN BURSA'YA İKİNCİ YATIRIM

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Alman otomotiv yan sanayi şirketi ElringKlinger'in Türkiye'ye ikinci yatırımını gerçekleştirdiğini belirtti.

OTOMOTİVCİLERDEN ÖTV İÇİN 'GEÇİŞ SÜRECİ' TALEBİ

ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce, vergi sisteminde ÖTV yapısının değiştirilmesi durumunda bir geçiş süreci olması gerektiği görüşünü bildirdi.

İSTANBUL MODERN'İN YENİ MÜZE BİNASI İÇİN İMZALAR ATILDI

Dünya standartlarında bir tasarımla hayata geçirilecek yeni İstanbul Modern müze binası için, Eczacıbaşı Holding ile Doğuş Grubu-Bilgili Holding işbirliği yaptı.  Uluslararası standartlarda hizmet verecek yeni müzenin, 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.

KONYAALTI SAHİLİ İHALESİNE KATILAN YOK

Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nin 29 yıllığına işletilmesi için açılan ihaleye katılan olmayınca, ertelendi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE - ANADOLU EFES: 88-80

THY Avrupa Ligi 8. hafta maçında Fenerbahçe sahasında Anadolu Efes'i 88-80 yendi.

//EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894