• BIST 9777.46
  • Altın 2913.968
  • Dolar 34.1591
  • Euro 38.1133
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Türkiye Gündemi 22 Kasım 2016

Türkiye Gündemi 22 Kasım 2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, terör örgütleriyle dünyanın geri kalan bölümü arasında adeta bir set gibidir. Eğer bu set yıkılırsa teröristler tıpkı bir sel gibi tüm dünyayı kana bulayacaktır." dedi.

TÜRKİYE, TERÖR ÖRGÜTLERİYLE DÜNYA ARASINDA BİR SET GİBİDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, terör örgütleriyle dünyanın geri kalan bölümü arasında adeta bir set gibidir. Eğer bu set yıkılırsa teröristler tıpkı bir sel gibi tüm dünyayı kana bulayacaktır." dedi.

FETÖ'NÜN FİRARİ KOMUTANLARININ FOTOĞRAFLARI BASINA DAĞITILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün darbe girişiminde kilit noktalarda görevli 6 firari subayın fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CHP VE MHP'NİN TEKLİFLERİNİ DEĞERLENDİRMEYE AÇIĞIZ

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine dair düzenleme" ile ilgili, "Düzenleme, asla tecavüz suçlarını kapsamamaktadır. Bu konuda CHP ve MHP'nin teklifleri varsa bunları değerlendirmeye açığız." dedi.

'İKTİDARIN BAŞKA ALTERNATİFİ YOK'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "İktidarın cinsel istismarı da içeren CMK'yı geri çekmekten başka alternatifi yok, aksi takdirde AYM'ye gideceğiz" dedi.

SELİN SAYEK BÖKE: REFAH İMKÂNI ŞANGAY DENEN YAPIDA YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "AB'deki ekonomik entegrasyon ve ortağı olan ülkelerde yaratacağı kalkınma ve refah imkanı Şangay denen yapıda yok. Bir kez daha gerçeğin ifade edilmediği, hamaset üzerine inşa edilmiş bir siyasetle karşı karşıyayız. Türkiye'nin yönü bellidir. Türkiye'yi kalkınmaya, refaha taşıyacak olan yüzünü asla Batı'dan geri çevirmeyen bir gelecektir." dedi.

AHMET TÜRK VE EMİN IRMAK GÖZALTINDA

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Ahmet Türk ile Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak gözaltına alındı

AVRUPALI PARLAMENTERLERİ SELAHATTİN DEMİRTAŞ İLE GÖRÜŞTÜRMEDİLER

Avrupa Sosyalistleri Partisi heyetin, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmesine izin verilmedi. Geçen yıldan bu yana 3 defa Türkiye'yi ziyaret ettiklerini vurgulayan Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) Genel Başkanı Sergey Stanişev, Türkiye'de demokratik hakların giderek kötüleştiğini savundu.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

ÇİN: TÜRKİYE, ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ'NE ÜYELİK BAŞVURUSU YAPARSA DEĞERLENDİRİRİZ

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Şuang, Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) üyelik başvurusu yapması durumunda bu başvuruyu değerlendirmekte istekli olduklarını açıkladı.

KIBRIS MÜZAKERELERİ SONUÇSUZ KALDI

İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasındaki Kıbrıs müzakerelerinin, Rum tarafının uzlaşmaz tavırlarından dolayı sonuçsuz kaldığı bildirildi.

ESAD REJİMİNDEN BM'NİN ÖZERKLİK TEKLİFİNE RET

Suriye'de Esad rejimi, Halep'in doğusunda muhaliflere özerklik sağlanmasını teklif eden Birleşmiş Milletler'in önerisini reddetti. BM Suriye Özel Temsilcisi, çatışmaların sürmesi halinde 200 bin kişi Türkiye’ye yöneleceği uyarısında bulundu.

PUTİN MEYDAN OKUDU: KARŞILIK VERECEĞİZ

NATO'nun genişlemesine öfkelenen Rusya lideri, tehdit olarak gördükleri tesisleri füze sistemlerinin görüş alanına alacaklarını söyledi. İngiltere, geçen ay Rusya sınırına Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük askeri yığınağı yapmaya karar vermişti.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

TCMB: DOLAR/TL YILSONU BEKLENTİSİ 3.3369'A YÜKSELDİ

Merkez Bankası'nın kasım ayı beklenti anketine göre, yılsonu dolar kuru beklentisi 3.12 TL’den 3.34 TL’ye yükseldi. Büyüme beklentisi ise 3,2'den 2,9'a geriledi.

ÇALIŞMA BAKANI MÜEZZİNOĞLU: “1 AY İÇİNDE BELLİ OLACAK”

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu "(Emeklilere banka  promosyonu verilmesi) Çalışmamızı Sayın Başbakanımıza sunduk. Önümüzdeki bir ay içinde Sayın Başbakanımız ile bu konuyu nihayetlendireceğimiz bir süreci tamamlamış olacağız" dedi.

5 ÜRÜN İÇİN DAHA İTHALAT YASAĞI KALKIYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Rusya'ya ithalatı yasaklanan 5 ürünün yasağının kalkmasıyla Rus tarafının toplanacağını belirterek, 'Bu yasağı kaldırmadan yana olduklarını bize ifade ettiler.' dedi.

MÜSİAD AVUSTRALYA'DA

MÜSİAD’ın Melbourne'de ki şube açışında konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, "Türkiye'den bakıldığında dünyanın bir başka ucunda Avustralya'da bulunabilmek, 26 yıl önce başladığımız yolculukta hedeflerimize yaklaştığımızın çok güzel bir göstergesi" dedi.

ANADOLU EFES'İN CEO'SU DEĞİŞTİ

2015 yılının Kasım ayından beri Anadolu Efes Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes İcra Başkanı (CEO) olarak görev yapan Robin Michael Goetzsche görevinden istifa etti. CEO koltuğuna yeni yılla birlikte Gavin Hudson oturacak.

CİHAN MEDYA DAĞITIM A.Ş. TMSF’YE DEVREDİLDİ

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, kapatılan Cihan Medya Dağıtım A.Ş.’nin de aralarında bulunduğu 6 şirkete atanan kayyumların görevlerine son verilmesine ve kayyumlara ait tüm yetkilerin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesine karar verdi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                 

FUTBOLDA DEV İHALEYİ DİGİTURK KAZANDI

Önümüzdeki 5 sezonun Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devri için düzenlenen ihaleyi 500 milyon dolarlık teklifiyle Digiturk kazandı.

GALATASARAY ODEABANK 84-78 BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN

Spor Toto Basketbol Ligi'nde derbi maçta Galatasaray Odeabank sahasında Beşiktaş Sompo Japan'ı 84-78 yendi. Oynanan diğer karşılaşmada Darüşşafaka Doğuş, TED Ankara Kolejliler'i 71- 62 yendi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894