• BIST 9777.46
  • Altın 2913.968
  • Dolar 34.1591
  • Euro 38.1133
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye Gündemi - 7 Eylül 2016

Türkiye Gündemi - 7 Eylül 2016
IŞİD'in Suriye'nin Vukuf bölgesinde iki Türk tankını vurması sonucu üç askerin hayatını kaybettiği ve dört askerin de yaralandığı belirtildi. Bölgedeki çatışmalarda ayrıca iki ÖSO üyesinin de öldüğü kaydedildi.

IŞİD TANKLARA SALDIRDI: 3 ŞEHİT

IŞİD'in Suriye'nin Vukuf bölgesinde iki Türk tankını vurması sonucu üç askerin hayatını kaybettiği ve dört askerin de yaralandığı belirtildi. Bölgedeki çatışmalarda ayrıca iki ÖSO üyesinin de öldüğü kaydedildi.

AZEZ-CERABLUS’TA GÜVENLİK KORİDORU DERİNLEŞİYOR

Suriye’de Halep ilinin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı’nda Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle ilerleyen Özgür Suriye Ordusu, yaklaşık 680 kilometrekarelik alanı kurtardı. Derinleşen harekât, terör örgütleri DAEŞ ile PYD/PKK’yı köşeye sıkıştırıyor.

İBRAHİM KALIN'DAN "VİZE MUAFİYETİ" AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Halep'te bayramdan önce ateşkesin olmasını umut ettiklerini söyledi. NTV'ye verdiği röportajda Putin'in Fırat Kalkanı operasyonuna destek verdiğini de söyleyen Kalın, vize muafiyeti konusu için "Yıl sonu gibi bir takvim söz konusu değil" ifadesini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YILMAZ: OKULLAR 19 EYLÜL 2016'DA AÇILACAK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okulların açılış tarihinin erteleneceğine ilişkin iddialara ilişkin, "Okulların açılış tarihi 19 Eylül 2016'dır." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

KURTULMUŞ: ABD YÖNETİMİNİN DARBE İLE BAĞLANTISININ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "ABD yönetiminin darbe ile bağlantısının olduğunu düşünmüyoruz, Fetullah Gülen sorumlu. Bizim ABD yönetiminden beklentimiz ya onu iade etmesi ya da iade süreci sonuçlanıncaya dek gözaltına alması." dedi.

AK PARTİ HEYETİ GÜLEN'İN İADESİ İÇİN ABD'YE GİTTİ

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eker ile beraberindeki heyet, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere ABD'nin başkenti Washington'a hareket etti.

AK PARTİ’NİN ACI KAYBI

AK Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Taciser İçyer (50), evinde istirahat halindeyken yaşamını yitirdi.

‘İHBARCILIK FURYASI ABDÜLHAMİT DÖNEMİ JURNALCİLİĞİNİ GEÇTİ’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, CHP’nin Mağdur Komisyonu’na gelen başvuruların her geçen gün arttığını, kanun hükmünde kararnamelerin anayasa hükmünde kararnameye, masumiyet karinesinin mahkûmiyet karinesine dönüştüğünü savundu

SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE NURSEL AYDOĞAN İFADEYE ÇAĞRILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’a ifade vermeleri için davetiye gönderildi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

RUM DIŞİŞLERİ BAKANI: SORUNUN YÜZDE 95'İ ÇÖZÜLDÜ

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis liderlerin yürüttüğü müzakerelerde, Kıbrıs sorununun yüzde 95 ile yüzde 98 oranında çözüldüğünü açıkladı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

'ESNAFA İŞSİZLİK FONU İÇİN DEVLET KATKI VERMEYE HAZIR'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, esnafın iflas etmesi veya dükkânını kapatması halinde, yeni bir iş yeri açana kadar diğer işsizlik sigortalarındaki gibi bir fon oluşturulması için çalışma bulunduğunu açıkladı.

CANİKLİ, FETÖ ŞİRKETLERİNİN RİSKİNİN 5 MİLYAR LİRA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ ile bağlantılı şirketlere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun kayyum olarak gönderilmesinin bu şirketlerle ilgili bankacılık risklerini ortadan kaldırdığını söyledi. Öte yandan Bakan Canikli, Türkiye Finans’da Boydaklar’ın yüzde 22 hissesi olduğunu belirterek, yönetimdeki kurul üyesinin istifa ettiğini hissenin de ana hissedara satılacağını kaydetti.

YENİ VERGİ TEŞVİKLERİ GELİYOR

Büyümede yatırım ve ihracatın ağırlığını artırmak için çalışma yaptıklarını belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Büyük Millet Meclisi tekrar açılınca önemli vergisel teşvikleri hayata geçireceklerini söyledi.

KENAN YAVUZ PETKİM'DEN DE AYRILDI

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Socar’ın Türkiye eski CEO’su Kenan Yavuz Petkim Petrokimya Holding AŞ'deki (PETKİM) Yönetim Kurulu üyeliği görevinden de istifa etti.

ÜLKER, FARMAMAK'I ALMANLARA SATTI

Murat Ülker'in yönetim kurulu başkanı olduğu Gözde Girişim'in, bağlı ortaklığı Farmamak Ambalaj'ı Almanlara sattığı bildirildi.

ALMAN DEVİNDEN BALIKESİR'E 120 MİLYON EURO

Balıkesir'e 120 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlayan Alman Preiss Daimler'in (PD Grup) Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Preiss Daimler, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulundu.

'TÜRKİYE SİNGAPUR GİBİ OLABİLİR'

Royal Dutch Shell'in eski başkanı Mark Moody-Stuart, Türkiye’nin yakın vadede Singapur gibi enerji ticaret merkezi olabileceğini söyledi. 7. İstanbul Finans Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan Moody-Stuart, Türkiye’nin enerji ticareti açısından önemli bir ülke olduğunu ve kısa vadede hidrokarbon kaynakların Türkiye’nin en önemli sektörü haline gelebileceğini söyledi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE HELLO KİTTY İLE ANLAŞTI

Fenerbahçe, Fenerium ile Hello Kitty'nin işbirliğine vardığını ve Perşembe günü imza töreni düzenleneceğini açıkladı.  /EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894